Kunstroute Heumen

Pauline Verkuijlen

Pauline Verkuijlen

“Beelden en schilderijen ontstaan bij mij vanuit bewustzijnsmomenten en levensthema`s”.

In 1991 studeerde ik af ,als mode-ontwerpster aan de Kon.Ac.Beeldende Kunsten in Den Haag.        De uiterlijke wereld van de vrouw stond hierin centraal, waarin de sfeer bepalend was.                      Als 5e jaar heb ik st. Joost Academie in Breda gevolgd en richtte mij op illustreren voor tijdschriften. Het schilderend tekenen naar model was mijn basis en dit beïnvloedde de verdere werken in de jaren die volgden, met die verschuiving dat het van uiterlijk naar innerlijk  voelbare beelden werden.

Zelfonderzoek brengt ook mijn interessestroom in het denken op gang. Soms resulteert dat in intuïtief werken en andere momenten in realistisch. De levenskracht  zie ik in de ogen van mensen, die je mee kunnen voeren naar die puurheid, schoonheid  of energie van wat  is. Oude volkeren zijn daar de inspirators van.

Ik werk ook bijna 18 jaar in steen en noem het werken meditatief en rustgevend voor de mind en tegelijk is het fysiek en in het nu verbindend.

Ik geef 2x per jaar een beeldhouwcursus voor beginners en gevorderden  aan de Maas in Overasselt.      Info. Kunt u per mail opvragen of kijkt u op www.gaia-ouranos.nl  onder het kopje  `Veldschuur ‘. Dit adres doet ook mee met de kunstroute .U komt op de vrijdagochtend in een inspirerende groep terecht!

Kijkt u op mijn website: www.paulineverkuijlen.exto.nl  en zie mijn diverse manier van werken .

Mijn beelden staan samen met gastexposanten: Mariël Bisschops en  Harrie Willems in mijn tuin waarmee ik een verbindende lijn voel : de kracht van de natuur, het scheppende van de kracht in de mens.

Website Harrie Willems:  www.bronswerkplaats.nl

Website Mariël  Bisschops: www.marielbisschops.nl

Ik heet u Hartelijk welkom op de Gladiolenstraat 5 in Malden!

Pauline Verkuijlen

Gladiolenstraat 5 Malden

Tel. 06-40750584

Email: paulineverkuijlen@hotmail.com

Website: www.paulineverkuijlen.exto.nl